Rondvraag analisten: dividendrendement Hochtief vermoedelijk aanzienlijk

Houders van het aandeel Hochtief hebben uitzicht op een aanzienlijke dividenduitkering. Gezien de gemiddelde analistentaxatie wordt het aandeel Hochtief nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs verhandeld. Over dit jaar bedraagt de gemiddelde verwachting van de dividenduitbetaling op 4.78 euro. Hochtief 's dividendrendement komt hiermee uit op 4.66 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een royale 2.73 procent.

Historische dividendrendementen Hochtief

historische koersen

De uitgekeerde dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 3.3 per jaar heel royaal te noemen.

Dividenden aanzienlijke stimulans voor beleggers

De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De belegger die sinds 2008 zijn aandelen heeft aangehouden staat nu op een winst van 12 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een royaal extra rendement van 78 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy and hold belegger significant te noemen.

Dividenden helpen

historische koersenDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Dividendbelasting Hochtief

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De uitgekeerde dividenden zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Maandag zal het Duitse Hochtief haar prestaties over het afgelopen kwartaal bekend maken. De omzet van het concern uit Essen over dit jaar komt uit op 29.54 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is vrij beperkt meer dan de totale baten over 2023 toen het concern 27.76 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hochtief in beeld plus taxaties 2023

grafiek

Hochtief Infrastructuur Duitsland ©

Hochtief
Hochtief


De analisten rekenen voor 2024 op een nettowinst van 569 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 7.52 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.64 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 116 euro

Meest recente aandelenadviezen:
 • Jefferies & Co.
 • Barclays
 • Stifel
  Genoemde partijen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 7.71 miljard euro.

  Historische koersen Hochtief 2007-2024

  grafiek hochtief

  Het aandeel sloot donderdag op 102.6 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.