Carmignac noemt scepsis techsector zeer onterecht

Het negatieve nieuws over de grote techbedrijven heeft de afgelopen maanden wel erg zwaar gewogen aldus beleggingshuis Carmignac. In de ogen van David Older, hoofd aandelen bij het Franse bedrijf, zit er in de techsector nog heel veel potentieel dat nog niet door de markten erkent is. ”De disruptieve kracht van veel techbedrijven wordt in onze ogen nog steeds niet door de financiële markten verdisconteerd. Het rumoer rondom Facebook zou de techsector als geheel in een te negatief daglicht gesteld hebben " aldus Older.

Data en games booming

Als voorbeeld noemt Older de softwaresector die juist erg profiteert naar de groeiende vraag naar data-analyse, dataverwerking en dataopslag. Veel softwarebedrijven maken de omslag van een éénmalig los product om te verkopen naar abonnementsmodellen waardoor er doorlopende stabielere kasstromen zijn. Als voorbeeld noemt Older het Amerikaanse Splunk (dat in Europa amper bekend is maar wel een marktkapitalisatie van ruim 55 miljard dollar heeft). Let wel dat is fors meer dan het gemiddelde AEX -bedrijf. Verder is de groei in de gaming-industrie met 9 procent het afgelopen jaar extreem hoog. Het overtreft hiermee andere entertainmentsectoren zoals muziek en film.

Ook de gaming-industrie is bezig met een zelfde omwenteling qua businessmodel; ook zij gaan van losse verkoop naar abonneemodellen. Als andere techaandelen die minder cyclisch zijn en stijgende marges hebben worden onder andere Activision Blizzard en Mercadolibre genoemd. Mercadolibre is een enorm groeiend e-commercebedrijf, vooral actief in Latijns-Amerika.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.