Analisten noemen AkzoNobel op fair value

De koers van het aandeel AkzoNobel lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu AkzoNobel op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 21 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 78,05 euro. Dit is circa 0,45 procent meer dan de huidige koers van 78,36 euro.

Veel twijfel waarderingen AkzoNobel

fundmantele data

De omzet van AkzoNobel over dit jaar komt uit op 14,6 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 14,2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten AkzoNobel in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,05 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,11 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 19,07 te liggen.

Fors dividend AkzoNobel

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 6,32 euro verwacht. AkzoNobel 's dividendrendement komt dus op 8,07 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de chemiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 83 euro

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , Baader Bank en Bank of America Merrill Lynch.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt AkzoNobel 's beurswaarde 19,51 miljard euro.

Historische beurskoersen AkzoNobel

fundamenteel onderzoek akzonobel

Het aandeel staat om 17.35 0,15 procent hoger op 78,36 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.