Analistenkorps noemt AkzoNobel juist geprijsd

De koers van het aandeel AkzoNobel lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu AkzoNobel op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 13 analisten volgen momenteel het aandeel.

Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. De gemiddelde richtprijs (fair value) staat op 73.58 euro. Dit is zo'n 0.35 procent meer dan de huidige koers van 73.32 euro.

Taxaties voor AkzoNobel vrij divers

koersdata

Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 10.78 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen het concern 10.85 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten AkzoNobel in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

AkzoNobel Amsterdam ©

AkzoNobel
AkzoNobel


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 635 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3.7 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 19.82 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.04 euro verwacht. AkzoNobel 's dividendrendement komt dus op 2.78 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 2.11 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 83 euro

De meest recente adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van ING, HSBC en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 13.11 miljard euro.

Historische beurskoersen AkzoNobel

koersgrafieken akzonobel

Om 10.01 stond het aandeel 0.44 procent hoger op 73.32 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.