Analistengilde noemt AkzoNobel eerlijk gewaardeerd

De koers van het aandeel AkzoNobel lijkt nu, mede door de laatste koersverliezen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel AkzoNobel op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 20 analisten getaxeerd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 77,53 euro. Dit is ruim 5 procent meer dan de huidige beurskoers van 74,46 euro.

Koersdoelen voor AkzoNobel verspreid

aandelenanalyse

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 14,6 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 14,2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten AkzoNobel in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 1,05 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4,09 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 18,21 uit.

Fors dividend AkzoNobel

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 6,32 euro. AkzoNobel 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 8,49 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een nihile 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 81 euro

De meest recente adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , Baader Bank en Bank of America Merrill Lynch.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van AkzoNobel ' momenteel circa 18,54 miljard euro.

Historische beurskoersen AkzoNobel

beurskoers akzonobel

Het aandeel staat om 15.10 4,24 procent hoger op 74,46 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.