T. Rowe Price koopt Oak Hill Advisors

 • T. Rowe Price (NASDAQ:TROW) stemt ermee in om alternatieve kredietmanager Oak Hill Advisors LP en aanverwante entiteiten te kopen voor maximaal $ 4,2 miljard, waarvan $ 3,3 miljard bij sluiting.
 • Ongeveer 74% van de prijs zal in contanten worden opgeslagen en 26% in gewone TROW-aandelen.
 • Oak Hill wordt het platform voor particuliere markten van T. Rowe (TROW), waarmee de uitbreiding van de vermogensbeheerder naar alternatieve beleggingsmarkten wordt versneld in een tijd waarin institutionele en particuliere beleggers op zoek zijn naar hogere opbrengsten en risicogecorrigeerde rendementen in een omgeving met lage rentetarieven.
 • De overname vormt een aanvulling op het bestaande wereldwijde platform en de kerninvesteringen en distributiemogelijkheden, aldus T. Rowe (TROW).
 • Het bedrijf kan vanaf 2025 tot $ 900 miljoen extra in contanten betalen bij het bereiken van bepaalde zakelijke mijlpalen. De prijs is inclusief de aflossing van de uitstaande OHA-schuld bij afsluiting.
 • Exclusief afschrijvingen en immateriële activa en de kostenimpact van de earn-out, zal de acquisitie naar verwachting bijdragen aan de verwaterde WPA van T. Rowe Price (TROW) met een laag tot middelhoog eencijferig percentage in 2022.
 • De bedrijven verwachten de transactie in het vierde kwartaal van 2021 af te ronden.
 • Met $ 53 miljard aan kapitaal onder beheer op 31 juli 2021, in zijn particuliere, noodlijdende, speciale situaties, liquide, gestructureerde krediet- en real-assetstrategieën en meer dan 300 werknemers, heeft OHA gedurende zijn meer dan 30-jarige geschiedenis, aldus de bedrijven.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Baltimore volgens de gepolste analisten uit op 7.66 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 6.21 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten T. Rowe Price in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2.92 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 12.74 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 16.89 te liggen.

  Fors dividend T. Rowe Price

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6.9 dollar. T. Rowe Price 's dividendrendement ligt dus op 3.21 procent. Het doorsnee dividend van de financiële dienstverleners ligt op een prima 2.24 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 50.6 miljard dollar. 58

  Het aandeel sloot dinsdag op 215.14 dollar.

  Historische koersen T. Rowe Price afgelopen 10 jaar

  beurskoers t.roweprice

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.