Analisten vinden koers American Express acceptabel

De koers van het aandeel American Express lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu American Express op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 99,2 dollar. Dit is circa 1 procent meer dan de huidige beurskoers van 97,98 dollar.

Veel twijfel waarderingen American Express

financiele analyse

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 35,86 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 34,25 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten American Express in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 6 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 7,11 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,78 uit.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,45 dollar. American Express 's dividendrendement ligt dus op 1,48 procent. Het doorsnee dividendrendement van de financiële dienstverleners ligt op een summiere 0,43 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 103 dollar

Barclays , Credit Suisse en Deutsche Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt American Express 's totale beurswaarde 88,57 miljard dollar.

Historische beurskoersen American Express

historische koersen americanexpress

Het aandeel staat om 22.00 1,35 procent hoger op 97,98 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.