JPMorgan neemt een belang in het analysebedrijf van sportmagnaat Robert Kraft

 • JP Morgan Chase (NYSE:JPM) heeft een belang verworven in het sportanalysebedrijf dat is opgericht door Robert Kraft, eigenaar van de New England Patriots, zo meldt The Wall Street Journal.
 • De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
 • De investering in Kraft Analytics Group, of KAGR, benadrukt het potentieel dat JPMorgan ziet in sportbezit voor zijn rijkste klanten.
 • Toegang tot analyses die zijn verkregen uit legale sportweddenschappen, mobiele ticketing, concessieverkopen en andere gegevens kan worden gebruikt om klanten van JPM te adviseren die willen kopen en eigenaren die hun bestaande teams winstgevender willen maken, aldus de WSJ.
 • "Het grootste dat we ons realiseerden, is dat iedereen die in eerste instantie een sportteam koopt, erg gefocust is op het veld", vertelde Robert Kraft aan de WSJ. "Er zijn er maar weinig die prioriteit geven aan de zakelijke kant, en dit helpt echt om dat te doen."
 • Kraft heeft zich blijkbaar op beide gebieden gefocust, aangezien zijn team zes Super Bowls heeft gewonnen.
 • JPMorgan is de eerste strategische investeerder van het bedrijf.
 • KAGR heeft meer dan 20 klanten, waaronder de National Football League, teams in alle vijf grote Amerikaanse sportcompetities en atletiekprogramma's van universiteiten.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 121.06 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 119.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten JP Morgan Chase in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  JP Morgan Chase Morgan Londen ©

  JP Morgan Chase
  JP Morgan Chase


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 39.75 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 13.21 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11.63 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.75 dollar. JP Morgan Chase 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.44 procent. Het doorsnee dividendrendement van de banken ligt op een aantrekkelijke 2.91 procent.

  Recentste taxaties rond de 182 dollar

  Goldman Sachs , KBC Securities en Barclays gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 473.67 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 69 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 91 en de 167 dollar.

  Koershistorie JP Morgan Chase 2007-2021

  koersdata jpmorganchase

  Het aandeel sloot woensdag op 153.59 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.