JPMorgan Chase stemt ermee in om $ 15,7 miljoen te betalen om spoofingzaak te regelen

  • JPMorgan Chase (NYSE:JPM) stemt ermee in om $ 15,7 miljoen contant te betalen om een ??class action-rechtszaak te schikken door beleggers die beweren dat de bank zich bezighield met spoofing of opzettelijke manipulatie van prijzen van futures en opties op Amerikaanse staatsobligaties, meldt Reuters.
  • Spoofing treedt op wanneer handelaren bestellingen plaatsen met de bedoeling ze te annuleren in de hoop de prijzen te verplaatsen om hun marktposities te bevoordelen.
  • De schikking, waarin JPMorgan (JPM) niet toegeeft dat hij iets heeft misdaan, werd woensdag laat in de avond bekendgemaakt, aldus Reuters; het dekt handelaren in Treasury-futures en opties van april 2008 tot januari 2016 en vereist goedkeuring door een federale rechter in Manhattan.
  • De schikking zou minder dan een derde van de geschatte klasse-brede schade verhalen, zo blijkt uit een rechtbankdossier; advocaten die de handelaren vertegenwoordigen, zijn van plan om tot een derde van de uitbetaling, of ongeveer $ 5,2 miljoen, te vragen om juridische kosten te dekken.
  • De commerciële bank stemt er ook mee in toekomstige overtredingen zelf te melden.

    De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 122.97 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2021 toen het concern 119.54 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten JP Morgan Chase in beeld plus taxaties 2021

    beurskoers

    JP Morgan Chase Morgan Chicago ©

    JP Morgan Chase
    JP Morgan Chase


    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 43.01 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 14.06 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 11.89 uit.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.79 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.27 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een zeker aantrekkelijke 3.02 procent.

    Laatste koersdoelen rond de 178 dollar

    De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Goldman Sachs , KBC Securities en Barclays .

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 515.43 miljard dollar. 76

    Het aandeel sloot vrijdag op 167.13 dollar.

    Historische beurskoersen aandeel JP Morgan Chase

    beurskoers jpmorganchase

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.