Chevron snijdt niet in conventionele energie

 • Chevron (NYSE:CVX) heeft geen plannen om zijn olie- en gasactiviteiten te verminderen ten gunste van meer wind- en zonne-energie, in tegenstelling tot sommige rivalen, zegt CFO Pierre Breber tegen Reuters, ondanks de druk om de CO2-uitstoot te verlagen.
 • Het bedrijf zal tot 2028 ~$ 3 miljard investeren in het verminderen van de uitstoot, inclusief $ 2 miljard die wordt toegewezen om de koolstofemissies in zijn eigen activiteiten te verminderen en nog eens $ 750 miljoen voor hernieuwbare brandstoffen zoals hernieuwbaar aardgas, zei Breber vandaag tijdens een energietransitie van Reuters conferentie.
 • De aandeelhouders van Chevron stemden vorige maand voor een niet-bindende resolutie waarin het bedrijf wordt opgeroepen om de uitstoot die wordt gegenereerd door het gebruik van zijn producten te verminderen.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit San Ramon volgens de analisten uit op 142.03 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 94.47 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Chevron tanken Amerika ©

  Chevron
  Chevron


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 11.02 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 5.96 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17.45 uit.

  Fors dividend Chevron

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5.31 dollar verwacht. Het dividendrendement van Chevron ligt hiermee op 5.11 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3.08 procent.

  Laatste analistentaxaties rond de 82 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, ABN AMRO en Citigroup

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 195.73 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 27 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 113 dollar.

  Koershistorie Chevron 2007-2021

  aandeel chevron

  Om 16.28 koerst het aandeel 1.46 procent lager op 103.99 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.