Tencent-financier Prosus regelt overname van ontwikkelaarsgemeenschap Stack Overflow

 • Prosus (PROSY), een van de grootste investeerders in Tencent Holdings (TCEHY), lijkt een deel van zijn Tencent-belang om te leiden naar online technisch leren via een deal van $ 1,8 miljard voor ontwikkelaarsgemeenschap Stack Overflow.
 • Het is een van de grootste overnames voor Prosus , een holding van Naspers (NPSNY).
 • Prosus verkocht in april een klein deel van zijn belang in Tencent voor $ 14,6 miljard, maar het behoudt een belang van meer dan $ 200 miljard in de Chinese technologiegigant. (Naspers verwierf dat belang in Tencent in 2001 voor $ 34 miljoen).
 • En Prosus heeft al belangen in twee educatieve technologiebedrijven, Udemy en Codecademy, maar het kopen van Stack Overflow is de eerste rechtstreekse acquisitie in de ruimte.
 • Het is een gok dat bedrijven na de COVID-19-pandemie geld zullen blijven pompen naar technologie om werken en leren op afstand te ondersteunen.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Shenzhen over dit jaar ligt volgens de analisten op 34.71 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 29.15 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tencent Music Entertainment Group in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.61 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2.75 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5.63 uit.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Gemiddeld levert een aandeel in de horecabedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.42 procent op.

  Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 26 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 32 dollar.

  Historische koersen Tencent Music Entertainment Group

  aandeel tencentmusicentertainmentgroup

  Om 16.36 stond het aandeel 3.85 procent hoger op 15.47 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.