Snap neemt WaveOptics over

  • Snap (NYSE: SNAP) heeft een overeenkomst bereikt om WaveOptics over te nemen, dat de augmented reality-displays in zijn nieuwe Spectacles-bril levert, voor meer dan $ 500 miljoen - de grootste deal ooit.
  • WaveOptics 'golfgeleiders worden gebruikt in de nieuwste versie van Spectacles, die Snap gisteren aankondigde.
  • De deal en de nieuwe Spectacles markeren Snap 's grootste gok ooit op augmented reality. WaveOptics zal doorgaan met het leveren van golfgeleiders aan andere bedrijven en met Snap op aangepaste optische systemen.
  • Medewerkers van WaveOptics (ongeveer 125) zullen rapporteren aan de hardwareafdeling van Snap .
  • Snap betaalt nu de helft van de deal in voorraad en over twee jaar betaalt hij de andere helft in contanten of in aandelen.

    De omzet van het bedrijf uit Santa Monica over dit jaar komt uit op 3.9 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 2.51 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Snap in beeld plus taxaties 2020

    fundamenteel onderzoek

    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 339 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 22 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 273.27 te liggen.

    Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 1.12 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 69.75 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 240 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 74 dollar.

    Historische koersen aandeel Snap

    fundamenteel onderzoek snap

    Het aandeel sloot maandag op 60.12 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.