Analistenkorps noemt Intel geen goedkoop aandeel

Het aandeel Intel zou nu met een premie noteren. . Het gros van de analisten noemt het aandeel Intel op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 2 keer verkoop, 7 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 39,58 dollar. Dit is ruim 14 procent minder dan de huidige beurskoers van 46,16 dollar.

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Stifel, Exane BNP Paribas en Canacord Adams.

Koersdoelen voor Intel uiteenlopend

koersdata

Het analistengilde stelt dat Intel behoorlijk op stoom is. De omzet van Intel over dit jaar komt uit op 62,05 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 59,39 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een recordnettowinst van 15,72 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3,25 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,2 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,08 dollar. Intel 's dividendrendement komt dus op 2,34 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,24 procent.

Actuele koersdoelen rond de 44 dollar

Stifel, Exane BNP Paribas en Canacord Adams gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Intel 's beurswaarde 218,11 miljard dollar.

Historische koersen Intel afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek intel

Om 16.54 stond het aandeel 1,33 procent hoger op 46,16 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.