Amgen neemt Five Prime Therapeutics over

 • Amgen (NASDAQ: AMGN) en Five Prime Therapeutics (NASDAQ: FPRX) inktfusieovereenkomst waarbij AMGN Five Prime overneemt voor $ 38,00 / aandeel in contanten, wat een eigen vermogen van ~ $ 1,9 miljard vertegenwoordigt. Deze overname voegt de innovatieve pijplijn van Five Prime toe aan Amgen 's oncologieportfolio met een veelbelovende kandidaat in een laat stadium, bemarituzumab.
 • Amgen zal een openbaar bod uitbrengen om alle uitstaande aandelen van FPRX te verwerven. De overname ondersteunt ook de internationale expansiestrategie van Amgen en zal naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal worden afgerond.
 • Amgen is van plan gebruik te maken van zijn aanwezigheid in Japan en andere markten in Azië-Pacific om het potentieel van bemarituzumab te maximaliseren.
 • Bovendien zal Amgen , als onderdeel van deze transactie, een royaltypercentage ontvangen op toekomstige netto-verkopen in Groot-China, variërend van de hoge tieners tot de lage twintigers, uit een reeds bestaande overeenkomst tussen Five Prime en Zai Lab.

  Amgen verwachtingen

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Thousand Oaks volgens de analisten uit op 26.45 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 25.42 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Amgen in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Amgen Breda oost ©

  Amgen
  Amgen


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.7 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 16.83 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.53 te liggen.

  Fors dividend Amgen

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6.93 dollar. Het dividendrendement van Amgen ligt hiermee op 3.04 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.37 procent op.

  Laatste taxaties rond de 239 dollar

  JP Morgan, UBS en Citigroup gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 134.68 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel 11 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 177 en de 277 dollar.

  Historische koersen Amgen afgelopen 10 jaar

  financiële analyse amgen

  Klikt u hier voor dividend aandeel Amgen. Het aandeel staat om 21.02 0.81 procent hoger op 227.73 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.