Omzetstijging Amgen aldus consensus analisten

Morgen publiceert het Amerikaanse Amgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Amgen over dit jaar komt uit op 25,45 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 23,36 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amgen in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Amgen Breda oost

Amgen
Amgen


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 9,23 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Amgen's resultaat per aandeel op een winst van 15,64 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 16,49 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 6,3 dollar per aandeel. Amgen's dividendrendement komt hiermee op 2,44 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,06 procent op.

Recente koersdoelen rond de 261 dollar

De meest recente adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Oppenheimer & Co, Independent Research en Citigroup.

Amgen's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 162,38 miljard . Het aandeel Amgen was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Amgen maar liefst 51 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 173 en de 265 dollar.

Historische koersen aandeel Amgen

koersdata amgen

Klikt u hier voor dividend aandeel Amgen. Het aandeel sloot maandag op 257,91 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.