FedEx dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Maandag komt het Amerikaanse FedEx met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistenschattingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 63,21 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 60,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten FedEx in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,4 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 12,47 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 19,13 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,95 dollar per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 0,82 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een magere 0,64 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt FedEx 's beurswaarde 63,33 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 238,5 dollar.

Historische beurskoersen FedEx

financiele analyse fedex

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.