FedEx investeert $ 100 miljoen in door SoftBank gesteunde Indiase logistieke onderneming Delhivery

 • FedEx (NYSE:FDX) dochteronderneming FedEx Express en het in India gevestigde Delhivery hebben aandelen en commerciële overeenkomsten getekend die hun gecombineerde krachten zullen gebruiken om het internationale handelspotentieel van India te ontsluiten.
 • Delhivery, opgericht in 2011 door CEO Sahil Barua, is een logistiek en supply chain-servicebedrijf in India, ondersteund door het SoftBank Vision Fund, Carlyle Group, Fosun International en anderen als investeerders.
 • Als onderdeel van de samenwerking zal FedEx een aandeleninvestering van $ 100 miljoen doen in Delhivery, en zullen de bedrijven een commerciële overeenkomst voor de lange termijn aangaan.
 • FedEx Express zal zich richten op internationale export- en importdiensten en Delhivery zal de internationale producten en diensten van FedEx Express in India verkopen en ook ophaal- en bezorgdiensten in het hele land aanbieden.
 • FedEx zal bepaalde activa met betrekking tot zijn binnenlandse activiteiten in India naar Delhivery overdragen.
 • Bovendien zal Don Colleran, President en CEO van FedEx Express, worden voorgedragen om lid te worden van de raad van bestuur van Delhivery.
 • Met een geschatte marktwaarde van bijna $ 4 miljard heeft Delhivery zijn grootste financieringsronde opgehaald met een investering van $ 413 miljoen van SoftBank in 2019 en $ 277 miljoen van Fidelity.
 • Delhivery is de derde onderneming uit de India-portefeuille van SoftBank Group - na PolicyBazaar en Paytm, ook ondersteund door Ant Group en Berkshire Hathaway - de laatste in een reeks eenhoorns die van plan zijn om naar de beurs te gaan, waardoor India een van de populairste IPO's is markten in 2021.
 • Verschillende Indiase startups zijn van plan om op korte termijn naar de beurs te gaan om liquiditeit te verzilveren met buitenlandse fondsen.
 • Opstarten van voedselbezorging Zomato's IPO-abonnement - bijna 8 keer overtekend, eerder deze week geopend en wacht op vermelding.
 • Anderen in de pijplijn zijn onder meer een blockbuster IPO door Walmart-eigendom e-commerce gigant Flipkart, beauty merk Nykaa en ride-hailing service Ola.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Memphis over dit jaar ligt volgens de analisten op 90.97 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 83.96 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten FedEx in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Fedex Detroit bus ©

  Fedex
  Fedex


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 5.74 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 21.24 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13.18.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.93 dollar. FedEx 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.05 procent. Het doorsnee dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een summiere 1.45 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 73.33 miljard dollar. 68

  Koershistorie FedEx van 2007 tot 2021

  koersgrafieken fedex

  Het aandeel sloot vrijdag op 279.95 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.