Microsoft gaat met Bosch samenwerken

 • Microsoft (NASDAQ: MSFT) en Bosch zullen samen een door de cloud ondersteund softwareplatform voor voertuigen ontwikkelen.
 • Met de technologie op basis van Microsoft Azure en softwaremodules van Bosch kunnen voertuigcomputers gedurende hun hele levensduur software-updates ontvangen.
 • "We creëren zo de voorwaarden om draadloze updates net zo soepel en gemakkelijk te laten werken op voertuigen als op smartphones", aldus Bosch Managing Director Markus Heyn.
 • Vorige week kondigde Volkswagen een samenwerking aan met Microsoft voor een cloudgebaseerd geautomatiseerd rijplatform.

  Microsoft fundamentals

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Redmond over dit jaar ligt volgens de analisten op 164.21 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 143.02 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Microsoft kantoor Brussel ©

  Microsoft
  Microsoft


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 56.33 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7.4 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 31.52 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 2.2 dollar per aandeel. Microsoft 's dividendrendement ligt dus op 0.94 procent. Het doorsnee dividendrendement van de softwaresector ligt op een nihile 0.5 procent.

  Laatste taxaties rond de 268 dollar

  UBS , Wedbush Morgan Securities en Oppenheimer & Co gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1782.88 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 40 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 246 dollar.

  Historische koersen aandeel Microsoft

  beurskoers microsoft

  Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Om 21.10 staat het aandeel 0.34 procent hoger op 233.27 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.