Microsoft koopt cyberbeveiligingsbedrijf RiskIQ

 • Microsoft (NASDAQ:MSFT) heeft ingestemd met de aankoop van beveiligingssoftwaremaker RiskIQ voor meer dan $ 500 miljoen, en een deal zal waarschijnlijk in de komende dagen worden aangekondigd, meldt Bloomberg.
 • RiskIQ, dat cloudsoftware maakt voor het detecteren van beveiligingsrisico's, zegt onder meer Facebook , BMW , American Express en de U.S. Postal Service als klanten te hebben.
 • Microsoft heeft beveiligingsfuncties toegevoegd aan producten zoals Windows- en Azure-cloudservices om aanvallen op netwerken te detecteren en heeft verschillende bedrijven overgenomen om zijn beveiligingsmogelijkheden uit te breiden.
 • Vorige maand kocht het bedrijf ReFirm Labs, een maker van technologie om Internet of Things-apparaten te beveiligen, voor een onbekend bedrag.

  De omzet van het concern uit Redmond over dit jaar komt uit op 190.49 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 168.09 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Microsoft Schiphol Nederland ©

  Microsoft
  Microsoft


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 65.33 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 8.67 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 33.04 te liggen.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.4 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 0.84 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een summiere 1.19 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 312 dollar

  Credit Suisse , Barclays en KBC Securities gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2169.09 miljard dollar. 42

  Koershistorie Microsoft van 2007 tot 2021

  fundamantele data microsoft

  Het aandeel staat om 15.45 0.47 procent lager op 286.5 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.