Palantir (PLTR) en BP verdiepen partnerschap, versnellen de energietransitie

  • Palantir Technologies (NYSE: PLTR) en BP (NYSE: BP ) hebben hun partnerschap uitgebreid om BP te ondersteunen terwijl het eraan werkt om tegen 2050 of eerder een netto-nulbedrijf te worden.
  • PLTR zal zijn software leveren aan BP op bedrijfsniveau, met wereldwijde implementatie in de hele organisatie in een meerjarige deal van meerdere miljoenen dollars.
  • Het partnerschap heeft concrete resultaten opgeleverd op het gebied van operationeel beheer, assetallocatie, strategische planning en inkoop.
  • Palantir ondersteunt ook de risicobewaking van BP , inclusief workflows rond infrastructuurbeheer en informatiestroombeheer tijdens de COVID-19-pandemie.

    Fundamentals BP

    Beleggers in het aandeel BP kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel BP nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 21 GBp. Het dividendrendement van BP ligt hiermee op 8.02 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 0.49 procent.

    Historische dividendrendementen BP

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit London over dit jaar ligt volgens de analisten op 227.68 miljard GBp. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 180.37 miljard GBp verdiende.

    Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2020

    koersgrafieken

    BP tankwagen Apeldoorn A1 ©

    BP
    BP


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 6.01 miljard GBp. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 29 GBp. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 9.03.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 5301.6 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 42 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 189 en de 478 GBp.

    Historische koersen BP

    koersgrafieken bp

    Klikt u hier voor dividend aandeel BP. Het aandeel staat om 18.08 3.93 procent hoger op 261.95 GBp.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.