BP onderschrijft Australië als ideaal voor grootschalige groene waterstof

  • BP zegt dat het het potentieel ziet voor Australië als een commerciële producent van groene waterstof en groene ammoniak met behulp van hernieuwbare energie, maar het zou een grote investering in haven-, elektriciteits- en waterdiensten vergen.
  • Dit is het resultaat van een haalbaarheidsstudie die vorig jaar is gestart door BP , gesteund door de Australian Renewable Energy Agency, om de technische en financiële implicaties van een volledig geïntegreerde groene waterstofvoorzieningsketen af te wegen, evenals de economische kansen en hoe het zou kunnen worden opgeschaald.
  • BP zegt dat het onderzoek "een sterke vraag bevestigt van potentiële klanten in de moeilijk te verminderen sectoren, en voor zowel lokale als exportmarkten. Dit heeft het potentieel om Australië te positioneren als een regionale krachtpatser van de energietransitie."
  • De studie onderzocht zowel een fabriek op demonstratieschaal als een project op commerciële schaal dat 200K metrische ton waterstof zou kunnen produceren, wat neerkomt op 1M ton ammoniak.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 234.11 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 161.29 miljard GBp verdiende.

    Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2021

    beurskoers

    BP Connect Group Auckland ©

    BP
    BP


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 10.73 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 53 GBp verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 5.64 te liggen.

    Fors dividend BP

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 22 GBp. BP 's dividendrendement komt hiermee uit op 7.36 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.79 procent.

    Laatste taxaties rond de 353 GBp

    De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van HSBC , UBS en Berenberg.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 6048.42 miljard GBp. 15

    Historische koersen BP voorbije 10 jaar

    beurskoers bp

    Om 14.50 koerst het aandeel 0.03 procent hoger op 298.85 GBp.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.