Couche-Tard trekt bod op Carrefour in

Het Canadese Couche-Tard heeft een bod van 16,2 miljard dollar op het Franse Carrefour ingetrokken. Bronnen hebben aan Reuters gemeld dat er vanuit de Franse regering veel weerstand is tegen deze overname. Vrijdag besprak de Franse minister van Financien Bruno Le Mairre en Alain Bouchard (topman van Couche-Tard) met elkaar over het neergelegde bod. Zowel Carrefour als Couche-Tard hebben nog geen officiële reacties gegeven.

Carrefour verwachtingen

De omzet van het bedrijf uit Massy over dit jaar komt uit op 71,62 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 74,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carrefour in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Carrefour Frankrijk ©

Carrefour
Carrefour


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 1,01 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,25 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13,29 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 45 cent per aandeel. Carrefour 's dividendrendement ligt dus op 2,71 procent. Het gemiddelde dividend van de supermarkten ligt op een schamele 0,37 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 8 juni dat dividend van 45 cent uit zal gaan keren.

Actuele koersdoelen nabij de 19 euro

De meest recente adviezen voor het supermarktconcern zijn afkomstig van Independent Research, Kepler Capital Markets en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 12,95 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 14 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 18 euro.

Historische koersen Carrefour afgelopen 10 jaar

fundamantele data carrefour

Klikt u hier voor dividend aandeel Carrefour. Het aandeel sloot vrijdag op 16,61 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.