Carrefour neemt Grupo BIG over

Beleggers in het aandeel Carrefour kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Carrefour nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 54 cent. Carrefour 's dividendrendement komt dus op 3.52 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de supermarkten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.2 procent op.

Historische dividendrendementen Carrefour

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Massy volgens de analisten uit op 72.43 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 72.15 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Carrefour in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Carrefour Hypermarche Flemalle ©

Carrefour
Carrefour


De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.11 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1.37 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 11.2 uit.

Laatste koersdoelen rond de 18 euro

JP Morgan, HSBC en Goldman Sachs gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 12.24 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel 8 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 18 euro.

Historische koersen Carrefour voorbije 10 jaar

koersgrafieken carrefour

Om 14.37 staat het aandeel 0.75 procent hoger op 15.35 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.