Big Lots geeft winstwaarschuwing door corona

Het Amerikaanse retailbedrijf Big Lots gaf aan door corona meer tegenwind te ondervinden. Weliswaar zag het bedrijf een enorme groei bij online (+135 procent in het afgelopen kwartaal) maar toch merkt zij over de hele linie een forse druk op haar omzet. Dit mede door lagere marges en extra logistieke kosten. Mede door de corona-situatie heeft Big Lots een een speciale operatie "North Star" gestart om de crisis meer het hoofd te kunnen bieden.

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Columbus volgens de analisten uit op 6,22 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 5,32 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Big Lots in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 301 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7,81 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 6,25 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,2 dollar. Big Lots 's dividendrendement ligt dus op 2,46 procent. Het doorsnee dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0,34 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 19 maart een interim-dividend van 31 cent uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 282 dollar

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van RBC Capital Markets, JP Morgan en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1,95 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 71 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 57 dollar.

Historische koersen Big Lots afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek biglots

Klikt u hier voor dividend aandeel Big Lots. Het aandeel staat om 21.37 1,62 procent lager op 48,81 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.