Netflix blijft op sell bij Benchmark

Het advies voor het aandeel Netflix blijft bij de analisten van Benchmark op verkopen staan bij een koersdoel van 412 dollar. Het aandeel koerst nu ruim 100 dollar hoger. De analisten zijn sceptisch over de groei van de abonnementen ondanks het feit dat steeds meer mensen thuis zitten. Voor dit jaar verwachten de analisten absoluut een positieve verrassingen qua abonnee-aanwas.

Verwachtingen Netflix

De omzet van het bedrijf uit Los Gatos over dit jaar komt uit op 24,95 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 20,16 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

netflix cards ©

netflix
netflix


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,85 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6,27 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 83,39 te liggen.

Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een magere 0,23 procent.

Recentste taxaties rond de 594 dollar

De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Credit Suisse en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 228,28 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 56 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 290 en de 575 dollar.

Historische beurskoersen NetFlix

beurskoers netflix

Klikt u hier voor dividend aandeel NetFlix. Om 22.00 staat het aandeel 0,39 procent lager op 522,86 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.