Daimler en Infosys kondigen strategisch partnerschap aan

 • Daimler en Infosys kondigen een strategisch partnerschap op lange termijn aan voor een technologiegedreven transformatie van IT-infrastructuren
 • Het partnerschap stelt het bedrijf in staat zijn focus op software engineering te verdiepen en een volledig schaalbare on-demand digitale IT-infrastructuur en een altijd-overal-werkplek op te zetten
 • Als onderdeel van dit partnerschap zullen experts op het gebied van IT-infrastructuur in de auto-industrie, gevestigd in Duitsland, Europa, de Verenigde Staten en de APAC-regio, overgaan van Daimler naar Infosys.
 • Infosys is goed gepositioneerd om deze transitie als expert te realiseren en heeft de afgelopen jaren meer dan 16.000 medewerkers geïntegreerd via andere samenwerkingsverbanden met een hoge acceptatie-, retentie- en tevredenheidsgraad
 • De overdracht zal Infosys ook in staat stellen om zijn automobielactiviteiten te versterken en te laten groeien, terwijl het Daimler-medewerkers sterke vooruitzichten biedt voor carrièregroei en -ontwikkeling op lange termijn

  Verwachtingen Daimler

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Stuttgart volgens de analisten uit op 152,47 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 172,75 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Daimler in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  CapGemini Utrecht A2 juli ©

  Daimler Nederland Hengelo ©

  Daimler
  Daimler

  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 2,64 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,34 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25,01 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 87 cent verwacht. Daimler 's dividendrendement ligt dus op 1,49 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een summiere 0,8 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 9 juli een interimdividend van 87 cent uit zal gaan keren.

  Laatste taxaties rond de 68 euro

  De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Sanford C. Bernstein & Co en Jefferies & Co..

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 62,61 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 20 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 60 euro.

  Historische koersen Daimler voorbije 10 jaar

  aandelenanalyse daimler

  Klikt u hier voor dividend aandeel Daimler. Het aandeel sloot woensdag op 58,52 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.