Mercedes-Benz onthult plannen om volledig elektrisch te gaan

  • Mercedes-Benz zegt dat alle nieuw gelanceerde architecturen na 2025 alleen elektrisch zullen zijn. Tegen 2022 zal Mercedes-Benz elektrische voertuigen op batterijen hebben in alle segmenten die het bedrijf bedient.
  • De elektrificatiepush van de autofabrikant omvat het installeren van batterijcelcapaciteit van meer dan 200 Gigawattuur met partners en plannen voor acht Gigafactories - terwijl het zich blijft houden aan zijn margedoelstellingen.
  • Alles bij elkaar genomen is Daimler van plan om tegen 2030 € 40 miljard uit te geven aan elektrische voertuigen.
  • "De verschuiving van EV's wordt steeds sneller - vooral in het luxesegment, waar Mercedes-Benz thuishoort. Het omslagpunt komt dichterbij en we zullen klaar zijn als markten tegen het einde van dit decennium overschakelen naar alleen elektrisch rijden", zegt Ola Källenius, CEO van Daimler (OTCPK:DDAIF).
  • "Deze stap markeert een ingrijpende herverdeling van kapitaal. Door deze snellere transformatie te beheren en tegelijkertijd onze winstgevendheidsdoelstellingen te waarborgen, zullen we het blijvende succes van Mercedes-Benz verzekeren", voegt hij eraan toe.

    De omzet van het bedrijf uit Stuttgart over dit jaar komt uit op 172.58 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 154.31 miljard euro verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Daimler in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    Daimler Mercedes Nederland Hengelo ©

    Daimler
    Daimler


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 12.43 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 11.61 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6.5 uit.

    Fors dividend Daimler

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4.26 euro verwacht. Daimler 's dividendrendement komt hiermee op 5.65 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 2.83 procent.

    Actuele koersdoelen nabij de 99 euro

    KBC Securities, Goldman Sachs en Kepler Capital Markets gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 80.68 miljard euro. 89

    Historische koersen Daimler afgelopen 10 jaar

    fundamantele data daimler

    Om 11.50 koerst het aandeel 0.58 procent hoger op 75.41 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.