Jefferies positief over update Randstad

De tradingupdate die Randstad deze week verstuurde noemen de analisten van Jefferies een positief signaal. De analisten rekenen er op dat de consensus van de winstverwachtingen voor die van 2021 waarschijnlijk zal verbeteren. Over de afgelopen 2 maanden hadden de Jefferies analisten op minder omzet gerekend. Voor het hele vierde kwartaal gingen de analisten uit van een omzetdaling van 9 procent. Over oktober en november zakte Randstad 's omzet met 4 procent.

Bij Jefferies staat het advies op houden bij een koersdoel van 49 euro. Gesteld wordt het aandeel qua EV/netto-provisies met een lichte premie noteert: 2,5 voor Randstad versus 2,2 voor Adecco en 2,1 voor Page en 2,2 voor Hays .

Beleggers in het aandeel Randstad kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Randstad nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,58 euro. Randstad 's dividendrendement komt dus op 3,04 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendsector ligt op een summiere 0,55 procent.

Historische dividendrendementen Randstad

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Diemen volgens de analisten uit op 20,36 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 23,68 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Randstad Nijmegen ©

Randstad
Randstad


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 431 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,24 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,21 uit.

Laatste koersdoelen rond de 53 euro

JP Morgan, KBC Securities en HSBC gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 9,52 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 28 en de 56 euro.

Historische koersen Randstad voorbije 10 jaar

koersdata randstad

Klikt u hier voor dividend aandeel Randstad. Om 16.55 stond het aandeel 3,89 procent hoger op 51,98 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.