Moderna vraagt toestemming om coronavaccin aan te bieden

Het Amerikaanse Moderna meldde vandaag dat het toestemming aan de FDA heeft gevraagd om haar covid-19 vaccin op de markt te mogen aanbieden. Diverse Europese landen waar onder Nederland hebben al grote bestellingen hiervoor gedaan. Dit jaar zou het bedrijf voor de VS ruim 20 miljoen doseringen gereed kunnen hebben. In 2021 zou het bedrijf tussen de 500 miljoen en de 1 miljard doseringen kunnen produceren.

Volgens Moderna heeft haar vaccin geen bijeffecten. Na de eventuele goedkeuring zou Moderna al binnen 24 uur haar vaccin kunnen aanbieden.

Kernpunten Covid-19 onderzoek

 • De primaire werkzaamheidsanalyse heeft betrekking op 196 deelnemers met bevestigde gevallen van COVID-19, waarvan 30 gevallen ernstig zijn.
 • De werkzaamheid van het vaccin tegen COVID-19 was 94,1% (185 gevallen van COVID-19 werden waargenomen in de placebogroep tegenover 11 gevallen in de mRNA-1273-groep).
 • De werkzaamheid van het vaccin tegen ernstige COVID-19 gevallen was 100%.
 • De werkzaamheid van ons kandidaat-vaccin was consistent als het gaat om leeftijd, ras en etniciteit, en gender demografie. (De 196 COVID-19 gevallen omvatten 33 oudere volwassenen (leeftijden 65+) en 42 deelnemers die zich identificeren als behorend tot verschillende etnische gemeenschappen.
 • Het kandidaat-vaccin mRNA-1273 wordt in het algemeen nog steeds goed verdragen; er zijn tot op heden geen ernstige veiligheidsproblemen vastgesteld.
 • Moderna is vandaag van plan om bij de Amerikaanse FDA een Emergency Use Authorisation (EUA) aan te vragen. De volgende stap zal de bijeenkomst van het Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee (VRBPAC) zijn om het veiligheids- en werkzaamheidsgegevenspakket voor mRNA-1273 te evalueren. De FDA heeft Moderna laten weten dit op 17 december 2020 tegemoet te mogen zien.
 • Moderna wil vandaag een voorwaardelijke vergunning aanvragen bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).
 • Moderna is van plan om bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te streven naar prekwalificatie (PQ) en/of een plaatsing op de lijst voor noodgevallen (EUL).
 • Het bedrijf zal de gegevens van de Fase 3 COVE-studie onderwerpen aan een peer-reviewed publicatie.

  "Deze positieve primaire analyse bevestigt het potentieel van ons vaccin om de COVID-19 ziekte te voorkomen met een effectiviteit van 94,1% en, wat belangrijk is, het vermogen om ernstige COVID-19 ziekte te voorkomen. Wij geloven dat ons vaccin een nieuw en krachtig middel zal zijn dat het verloop van deze pandemie kan veranderen en kan helpen bij het voorkomen van ernstige ziekten, ziekenhuisopnames en sterfte", aldus Stéphane Bancel, Chief Executive Officer van Moderna.

  Beurskoers Moderna op record

  <a href='/begrippen/117-beurskoers'>Beurskoers</a> moderna

  Beleggers hebben zeker veel vertrouwen in de ontwikkelingen van het bedrijf want het aandeel rijgt al week in week uit nieuwe records achter elkaar aan.

  Financiële ontwikkelingen Moderna

  Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 446,08 miljoen dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 60,21 miljoen dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 642 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 1,72 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -73,85 uit.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het doorsnee dividendrendement van de huishoudelijke goederensector ligt op een nihile 0,29 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 41,77 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 524 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 130 dollar.

  Historische beurskoersen Moderna Inc

  fundamenteel onderzoek modernainc

  Klikt u hier voor dividend aandeel Moderna Inc. Om 17.45 koerst het aandeel 16,01 procent hoger op 127,03 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.