Moderna mikt op 600 miljoen doses COVID-19-shots met nieuwe Lonza-deal

  • Moderna (MRNA) bereikte vandaag een hoogste punt in 52 weken na het nieuws van een aanvullende overeenkomst met de Zwitserse contractfabrikant Lonza (OTCPK:LZAGY 3%) om de productie van geneesmiddelen voor zijn wereldwijde toeleveringsketen op te voeren.
  • Het hoogtepunt van de aankondiging was de ingebruikname van een nieuwe productielijn op de locatie van Lonza in Geleen in Nederland ter ondersteuning van 300 miljoen doses van een bijgewerkte boostervariant-kandidaat-vaccin in een dosis van 50 µg, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.
  • Dankzij een andere overeenkomst met het Spaanse Rovi, verwacht Moderna nu doses van 600 miljoen 50 µg uit de EU te halen, aangezien de productielijnen naar verwachting voor het einde van het jaar operationeel zullen zijn.
  • "We gaan ervan uit dat we vanaf 2022 een mix van dosisniveaus op de markt zullen hebben" citeerde Reuters een woordvoerster van Moderna.
  • Onder verwijzing naar de eerste fase 2-gegevens bij eerder gevaccineerde mensen, zei het bedrijf dat een vaccin met een enkele dosis van 50 µg gegeven als booster de neutraliserende antilichaamreacties tegen SARS-CoV-2 verhoogde en twee zorgwekkende varianten: B.1.351 (voor het eerst geïdentificeerd in Zuid-Afrika) en P.1 (voor het eerst geïdentificeerd in Brazilië).
  • In december verkreeg Moderna de FDA-autorisatie voor noodgebruik voor het COVID-19-vaccin met een dosis van 100 µg.
  • De aankondiging van een halve dosis COVID-19-vaccin als booster-injectie komt op het moment dat de National Institutes of Health een studie begint om het gebruik van verschillende COVID-19-vaccincombinaties te evalueren om de immunisatie tegen het virus te stimuleren.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Cambridge volgens de gepolste analisten uit op 18.5 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 803.4 miljoen dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyse

    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 10.6 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 25.31 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8.65.

    De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.97 procent op.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 73.65 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 253 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 54 en de 228 dollar.

    Historische beurskoersen aandeel Moderna Inc

    aandelenanalyse modernainc

    Om 16.44 koerst het aandeel 7.52 procent lager op 218.85 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.