Moderna is van plan om ~ € 500 miljoen te investeren in Spanje

 • Moderna (NASDAQ:MRNA) is van plan om ~€500 miljoen in Spanje te investeren en een laboratorium te openen om de productie van vaccins te versterken, zei de Spaanse premier Pedro Sanchez in een tweet op 14 juni.
 • Sanchez zei in een tweet dat hij een ontmoeting had met Moderna's vice-president Dan Staner, die het uitbreidingsplan van het bedrijf in Spanje besprak.
 • Moderna heeft momenteel een samenwerking met het Spaanse Laboratorios Farmacéuticos Rovi, die de bedrijven in februari voor nog eens 10 jaar hebben uitgebreid om MRNA-medicijnen te maken.
 • Los daarvan merkte Moderna op dat het van plan is een kwaliteitstestlaboratorium voor mRNA-vaccins op te richten in Madrid, meldde Reuters op 14 juni.
 • De fabrikant van COVID-vaccins uit Cambridge, Mass., voegde eraan toe dat de investering van ~€500 miljoen dit jaar de samenwerking met Rovi omvatte, volgens het rapport.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 19.08 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 18.47 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2022

  beurskoers

  De analisten gaan voor 2022 uit van een nettowinst van 8.86 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 21.51 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.35 uit.

  Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.55 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 71.62 miljard dollar. -35

  Het aandeel staat om 15.40 1.09 procent lager op 179.59 dollar.

  Historische beurskoersen Moderna Inc

  beurskoers modernainc

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.