Abercrombie & Fitch groeit sterk online

Net als bij veel andere detailhandelgiganten in de VS zag ook Abercrombie & Fitch bij haar onlinedeel de omzet exploderen. In het afgelopen kwartaal steeg hier de omzet met ruim 43 procent naar 382 miljoen dollar.

Het bedrijf gaat wel in Europa op 4 plekken haar winkels sluiten. Die in Düsseldorf was in het afgelopen kwartaal al gesloten en die in München, Parijs en Londen gaan per komende januari dicht.

Omzet in lijn met consensus

De omzet van het Amerikaanse bedrijf Abercrombie & Fitch over het afgelopen kwartaal was praktisch gelijk aan de verwachtingen van de Wall Street-analisten. Het bedrijf zag en haar omzet en haar nettoresultaat verbeterden. De totale inkomsten zakte van 863,47 miljoen dollar naar 819,65 miljoen dollar zo bleek uit een rapportage van woensdag. De doorsnee verwachting van de analisten lag op 804,3 miljoen dollar. Het nettoresultaat kwam uit op 42,27 miljoen dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 10,06 miljoen dollar).

Consensus resultaten Q3 Abercrombie & Fitch

koersdata

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal hield het bedrijf 6,52 miljoen dollar over. Het resultaat per aandeel kwam uit op 0,68 cent.

Over 2020 verdient het bedrijf uit New Albany volgens de gepolste analisten uit op 3,07 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 3,62 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Abercrombie & Fitch in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettoverlies van 105 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 1,64 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -14,01.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 32 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,39 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van persoonlijke goederen levert een beperkt dividendrendement van circa 0,2 procent op. Volgens de consensus zal het bedrijf op 30 december een interim-dividend van 4 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1,52 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 49 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 24 dollar.

Historische koersen Abercrombie & Fitch

historische koersen abercrombie&fitch

Klikt u hier voor dividend aandeel Abercrombie & Fitch. Het aandeel staat om 15.32 1,87 procent lager op 22,97 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.