Netflix krijgt forse verhoging koersdoel JP Morgan

De analisten van JP Morgan blijven hun koersdoelen voor Netflx verhogen. Vandaag ging het koersdoel van 615 dollar naar 628 dollar. Dit koersdoel is ook gelijk de hoogste van de analisten. Vrijdag sloot het aandeel op 485 dollar. In het lopende vierde kwartaal zou Netflx verder kunnen profiteren van het koudere weer in combinatie met het meer thuiszitten in verband met het coronavirus.

De analisten vermoeden dat Netflix haar succes mondiaal nog verder uit kan breiden. Voor het jaar 2024 worden circa 300 miljoen betalende leden verwacht.

Netflix heeft recent de tarieven voor haar premiumproducten licht verhoogd maar haar basisproduct blijft in de VS 8,99 dollar kosten.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Los Gatos over dit jaar ligt volgens de analisten op 24,95 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 20,16 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

netflix cards ©

netflix
netflix


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,85 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6,27 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 77,87.

Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een magere 0,32 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 213,16 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 57 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 290 en de 575 dollar.

Historische koersen NetFlix

beurskoers netflix

Klikt u hier voor dividend aandeel NetFlix. Het aandeel staat om 17.00 0,87 procent lager op 488,24 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.