Moderna zou beter coronavaccin kunnen hebben

Ook Moderna meldt net zoals Pfizer vorige week maandag op het eerste oog goede resultaten te hebben met hun onderzoek naar een coronavaccin. Dit middel van Moderna zou in 94,5 procent van haar testgevallen succesvol geweest zijn. Het onderzoek van Pfizer zat op 90 procent. Eind dit jaar wil Moderna 20 miljoen doseringen voor de VS gereed hebben.

Volgend jaar zou Moderna tussen 500 miljoen en de 1 miljard doseringen kunnen produceren. Het middel van het biotechbedrijf zou 6 maanden bewaard kunnen worden bij een temperatuur van minus 4 graden. Het middel van Pfizer zou op -94 graden bewaard moeten worden.

Topman Albert Bourla over zijn coronavaccin

Moderna covid 19

Moderna topman Hoge: coronavaccin is een mijlpaal

Moderna vaccin stephen hodge

Bron: NOS.nl. Klikt u hier voor het interview met Moderna voorzitter Stephen Hoge op NOS.nl

Aan het fase 3 onderzoek doen ruim 30.000 mensen mee. Hiervan krijgt de de helft twee doseringen van het vaccin mRNA-1273 en de andere helft krijgt twee placebo. Het Europees medicijnagentschap EMA startte vandaag met een rolling review van dit onderzoek.

De omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar komt uit op 400,04 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 60,21 miljoen dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 680 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 1,83 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -48,85.

Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de huishoudelijke goederensector ligt op een summiere 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 29,39 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel maar liefst 361 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 95 dollar.

Om 19.04 staat het aandeel 8,59 procent hoger op 89,39 dollar.

Koershistorie Moderna Inc 2007-2020

koersgrafieken modernainc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.