Forse omzetdaling hotelketen Hilton, breidt stevig uit

De totale omzet van het Amerikaanse bedrijf Hilton Worldwide Holdings Inc. over het derde kwartaal was fors minder dan de voorspellingen van de meeste analisten op Wall Street. De omzet ging omlaag met 2,4 miljard dollar naar 933 miljoen dollar zo bleek uit een publicatie van woensdag. De doorsnee verwachting van de analisten lag op 1,64 miljard dollar.

Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 79 miljoen dollar (de taxaties van de markt lagen op 88,2 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog 288 miljoen dollar. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 29 cent.

Consensus resultaten Q3 Hilton Worldwide Holdings Inc.

aandelenanalyses

Hilton schiphol analist
Hilton op Schiphol

Uitbreidingen ondanks corona

Het bedrijf merkt de coronapandemie dus sterk: het bedrijf heeft veel van haar hotels moeten sluiten of beperken qua openingstijden. Na het dramatische tweede kwartaal zag Hilton in het derde kwartaal haar bezettingsgraad met 20 procent stijgen. Dit kwam dus echter van bijna het nulpunt. In het derde kwartaal heeft Hilton 133 nieuwe hotels geopend (17.100 kamers). Deze nieuwe hotels liggen onder andere in Mexico (Conrad Punta de Mita) en in China (Hilton Bejing Tongzhou). Momenteel heeft Hilton nog circa 2.640 hotels in haar pijplijn staan om te openen.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Mc Lean op 4,82 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 9,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hilton Worldwide Holdings Inc. in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

hilton hotel Leiden Garden inn ©

hilton
hilton


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 55 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 29 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 312,59 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,16 cent verwacht. Hilton Worldwide Holdings Inc.'s dividendrendement komt hiermee op 0,18 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de reizen en tourismesector ligt op een magere 0,51 procent.

Hilton Worldwide Holdings Inc.'s beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 26,73 miljard . Het aandeel Hilton Worldwide Holdings Inc. was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Hilton Worldwide Holdings Inc. 9 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 115 dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 90,65 dollar.

Koershistorie Hilton Worldwide Holdings Inc. van 2007 tot 2020

fundamantele data hiltonworldwideholdingsinc.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.