Gilead krijgt groen licht voor Covid-19 medicijn, neemt Immunomedics over

Het Amerikaanse Gilead Sciences gaf donderdag aan dat het groen licht van de Amerikaanse toezichthouder FDA heeft gekregen inzake haar anti-virusmiddel Remdesivir. Dit middel kan worden toegediend aan patiënten die al in het ziekenhuis liggen. Remdesivir is nu in heel de VS verkrijgbaar. Eerder deze maand werd dit middel ook al aan de Amerikaanse president Donald Trump toegediend. Gilead Sciences werd echter door de FDA vorige week nog een halt toe geroepen.

Gilead sciences kite hoofddorp analist
Kite in Hoofddorp, onderdeel Gilead Sciences

Het recente groene licht komt vermoedelijk door een publicatie in de journal New England Journal of Medicine, hier werd in vermeld dat Covid-19 patiënten die remdesivir kregen gemiddeld 5 dagen eerder naar huis konden.

Overname Immunomedics

Verder werd vandaag bekend dat Gilead Sciences voor 21 miljard dollar kankerspecialist Immunomedics gaat overnemen. Gilead Sciences zal 88 dollar per aandeel Immunomedics gaan betalen. Immunomedics' beursnotering aan de NASDAQ zal geschrapt gaan worden. Gilead Sciences gaat de overname deels uit cash en deels uit schulden financieren. Immunomedics is onder actief op het gebied van borstkanker. Het bedrijf ontwikkelt hiervoor haar medicijn trodelvy. De raden van bestuur van beide bedrijven waren unaniem akkoord met deze overname.

Niet euforisch worden over Gilead Sciences

De bekende Amerikaanse belegger Jim Cramer stelt op The Street dat beleggers absoluut niet euforisch moeten raken door het groene licht van de FDA. Cramer stelt dat remdesiver gewoon één van de diverse producten van Gilead Sciences is en dus geen overhand in haar portefeuille heeft.

Voorzichtig aan met Gilead Sciences


Veel dividend Gilead Sciences

Beleggers in het aandeel Gilead Sciences kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Gilead Sciences nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,7 dollar verwacht. Gilead Sciences's dividendrendement is dus 4,45 procent. Het gemiddelde dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,31 procent.

Historische dividendrendementen Gilead Sciences

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 24,1 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 22,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Gilead Sciences Kite Hoofddorp Holland ©

Gilead Sciences
Gilead Sciences


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 8,73 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 6,9 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 8,79.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Gilead Sciences' momenteel circa 77,78 miljard dollar. Het aandeel Gilead Sciences was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Gilead Sciences 4 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 60 en de 86 dollar.

Historische beurskoersen Gilead Sciences

financiële analyse gileadsciences

Klikt u hier voor dividend aandeel Gilead Sciences. Het aandeel staat om 18.41 0,9 procent hoger op 60,67 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.