Gilead en Novo Nordisk breiden de samenwerking op het gebied van NASH-therapieën uit

Gilead Sciences en Novo Nordisk samen met fase 2 studie NASH

  • Gilead Sciences (NASDAQ: GILD) en Novo Nordisk (NYSE: NVO) hebben een uitbreiding aangekondigd van hun klinische samenwerking op het gebied van niet-alcoholische steatohepatitis ("NASH").
  • De twee bedrijven zijn overeengekomen om een ??fase 2b-onderzoek uit te voeren om de veiligheid en werkzaamheid van Novo Nordisk 's semaglutide te onderzoeken.
  • De dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie bij patiënten met gecompenseerde cirrose als gevolg van NASH zal de GLP-1-receptoragonist alleen evalueren en in combinatie met een vaste dosiscombinatie van Gilead Sciences 's onderzoekstherapieën, FXR-agonist cilofexor en ACC-remmer firsocostat.
  • Met de rekrutering van ~ 440 proefpersonen vanaf H2 2021, zal de studie het therapeutische effect op de verbetering van leverfibrose en NASH-resolutie evalueren.
  • De nieuwe mid-stage studie bouwt voort op een positieve fase 2a proof-of-concept studie voor semaglutide bij patiënten met NASH. De resultaten werden gepresenteerd tijdens de Liver Meeting Digital Experience in november 2020.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Foster City volgens de analisten uit op 24.79 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 24.69 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2020

    koersgrafieken

    Gilead Sciences Kite Hoofddorp onderzoek ©

    Gilead Sciences
    Gilead Sciences


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 9.02 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7.17 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 8.92.

    Fors dividend Gilead Sciences

    De consensus van het dividend ligt op 2.74 dollar per aandeel. Gilead Sciences 's dividendrendement komt hiermee uit op 4.28 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de biotechnologiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.37 procent op.

    Laatste analistentaxaties rond de 73 dollar

    De laatste 3 adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , RBC Capital Markets en Credit Suisse .

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 81.01 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel 10 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 57 en de 86 dollar.

    Historische beurskoersen Gilead Sciences

    koersgrafieken gileadsciences

    Klikt u hier voor dividend aandeel Gilead Sciences. Het aandeel sloot donderdag op 63.99 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.