Daimler in top Duitse dividendaandelen

Fors dividend Daimler

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Daimler nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,49 euro. Daimler 's dividendrendement komt neer op 4,92 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,87 procent op.

Dividendrendementen Daimler

Baserend op de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 163,36 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 153,26 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Daimler in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 9,82 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 9,11 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7,79 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 80 euro

Macquarie Research, Barclays en JP Morgan gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Daimler ' nu rond de 75,89 miljard euro.

Om 13.10 stond het aandeel 0,78 procent lager op 70,94 euro.

Historische koersen Daimler

financiele analyse daimler

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.