2017 recordjaar voor ASML aldus analisten

ASML zal morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 8,46 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASML in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,87 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4,35 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 34,25 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,3 euro verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 0,87 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,24 procent op.

Meest recente koersdoelen rond de 165 euro

Citigroup , Deutsche Bank en Exane BNP Paribas gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van ASML ' nu rond de 63,77 miljard euro.

Om 9.26 koerst het aandeel 0,27 procent hoger op 149 euro.

Historische koersen ASML

historische koersen asml

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.