2017 recordjaar voor NetFlix aldus analisten

Maandag zal het Amerikaanse NetFlix haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van NetFlix over dit jaar komt uit op 11,54 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 8,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 528 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van NetFlix 's resultaat per aandeel op een winst van 1,19 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 164,59.

Analisten rekenen er niet op dat NetFlix dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 0,09 procent.

Laatste taxaties rond de 192 dollar

KBC Securities, UBS en Wells Fargo gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt NetFlix 's totale beurswaarde 83,82 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 195,86 dollar.

Historische koersen NetFlix van 2007 tot 2017

fundamenteel onderzoek netflix

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.