Ook IBM aan de slag met Blockchain

Het aandeel IBM behoort dit jaar tot de verliezende Dow Jones aandelen. Het aandeel staat al ruim 12 procent sinds begin oktober vorig jaar. Beleggers lijken zich zorgen te maken over het uitblijven van groei bij het onderdeel cloudopslag hetgeen mede komt door de forse concurrentie van vooral Amazon.com en Microsoft . Blockchain zou volgens beleggers wellicht een boost voor IBM kunnen zijn. Het bedrijf is inmiddels een leidende speler in de blockchain-markt. IBM Ventures zou waarschijnlijk fors gaan investeren in startups die zich op de blockchaintechnologie richten. Analisten schatten de waarde van de blockchain per 2024 in op ruim 8 miljard dollar.

In augustus kondigde IBM samenwerkingen aan met o.a. Nestlé, Unilever en Wal-Mart Stores om te helpen bij het verbeteren van de integratie van blockchain bij hun voedingslijnen. Analisten van Juniper Networks Research stelden onlangs dat IBM goed gepositioneerd in deze industrie en zou daarbij een voorsprong hebben op Microsoft .

Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 77,83 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 79,92 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 12,9 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van IBM 's resultaat per aandeel op een winst van 13,77 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,54 te liggen.

Fors dividend IBM

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5,87 dollar. IBM 's dividendrendement is dus 4,05 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwaresector ligt op een nihile 0,63 procent.

Recente koersdoelen rond de 150 dollar

JP Morgan, UBS en KBC Securities gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt IBM 's beurswaarde 140,11 miljard dollar.

Om 16.33 stond het aandeel 0,74 procent hoger op 145,08 dollar.

Historische koersen IBM

koersgrafieken ibm

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.