IBM neemt Adobe Workfront-activiteiten van Rego Consulting over

  • IBM (NYSE: IBM ) bevordert zijn hybride cloud- en AI-strategie met plannen om de Adobe Workfront-consulting-eenheid en activa van Rego Consulting over te nemen.
  • Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.
  • De deal vertegenwoordigt de 17e algehele acquisitie voor IBM - en de negende acquisitie in cloud- en AI-services - sinds Arvind Krishna in april 2020 de CEO van IBM overnam. Het technologiebedrijf heeft zwaar geïnvesteerd om zijn hybride cloud- en AI-strategie te versterken en capaciteiten, met een focus op het verwerven van hoogwaardige adviesdiensten.
  • Rego is de afgelopen twee jaar erkend als Adobe Workfront Partner van het jaar en heeft Adobe Workfront Specialization behaald. Het Rego-team dat door IBM wordt overgenomen, heeft een brede expertise in end-to-end Workfront-services, het leveren van strategieformulering tot implementatie aan management en ondersteuning aan Fortune 500-bedrijven.
  • Met deze overname breidt IBM zijn uitgebreide Adobe-serviceaanbod uit om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar ervaringsgestuurde bedrijfstransformatie, ondersteund door intelligente workflows. Na het sluiten van de deal zullen de Adobe Workfront-activiteiten van Rego zich aansluiten bij de groeiende Adobe-praktijk binnen IBM iX - de klant- en ervaringstransformatiegroep van IBM Consulting.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Armonk volgens de analisten uit op 74.6 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 73.62 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2021

    beurskoers

    IBM Amsterdam kantoor ©

    IBM
    IBM


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.4 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van IBM 's resultaat per aandeel op een winst van 10.43 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 11.99.

    Fors dividend IBM

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6.6 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 5.28 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een magere 1.41 procent.

    Actuele koersdoelen nabij de 129 dollar

    De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van KBC Securities, Independent Research en A.G. Edwards

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 110.98 miljard dollar. 18

    Het aandeel sloot vrijdag op 125.1 dollar.

    Koershistorie IBM van 2007 tot 2021

    beurskoers ibm

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.