Heineken op recordjacht aldus analisten

Maandag komt het Nederlandse Heineken haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 21,9 miljard euro. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 20,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Heineken in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 2,22 miljard euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 3,93 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,7 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,45 euro. Het dividendrendement van Heineken ligt hiermee op 1,63 procent. Het doorsnee dividendrendement van de brouwerijsector ligt op een zeker aantrekkelijke 1,50 procent.

Laatste taxaties rond de 83 euro

Berenberg, JP Morgan en Barclays gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Heineken 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 50,82 miljard .

Om 9.10 staat het aandeel 0,36 procent lager op 89,2 euro.

Historische koersen Heineken

aandelenanalyse heineken

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.