Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Carlsberg

Fors dividend Carlsberg

Beleggers in het aandeel Carlsberg kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Carlsberg tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Deense beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 27.35 DKK. Carlsberg 's dividendrendement komt hiermee op 3.04 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de brouwerijsector ligt op een zeker aantrekkelijke 1.91 procent.

Dividendrendementen Carlsberg

aandeel

Morgen publiceert het Deense Carlsberg haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 73.31 miljard DKK. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale opbrengsten zouden volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 70.27 miljard DKK verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carlsberg in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

Carlsberg reclame Denemarken ©

Carlsberg
Carlsberg


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 7.19 miljard DKK. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 53.01 DKK verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 16.98 uit.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 97.4 miljard DKK.

Om 10.42 koerst het aandeel 0.13 procent hoger op 900.2 DKK.

Historische beurskoersen aandeel Carlsberg

koersgrafieken carlsberg

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.