2016 recordjaar voor Fastenal aldus analisten

Morgen komt het Amerikaanse bedrijf Fastenal met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 4,2 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 3,87 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Fastenal in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 534 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Fastenal 's resultaat per aandeel op een winst van 1,85 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 27,26 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,26 dollar verwacht. Fastenal 's dividendrendement komt hiermee op 2,5 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een summiere 1,24 procent.

Recentste taxaties rond de 47 dollar

Morgan Stanley , Barclays en Credit Suisse gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fastenal 's marktkapitalisatie nu 14,6 miljard dollar.

Het aandeel sloot maandag op 50,43 dollar.

Historische koersen Fastenal2007-2017

aandelenanalyse fastenal

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.