Hyundai en LG Energy Solutions bouwen samen Indonesische batterijfabriek

  • Hyundai Motor Co. kondigt aan dat het een joint venture van $ 1,1 miljard in Indonesië zal beginnen met de Zuid-Koreaanse batterijmaker LG Energy Solution, een spin-off van LG Chemical.
  • De fabriek zal naar verwachting jaarlijks 10 gigawattuur aan batterijcellen produceren wanneer deze in 2023 voltooid is. Een typische kernreactor produceert ongeveer 1 gigawattuur per jaar.
  • LG Energy Solution is van plan later dit jaar naar de beurs te gaan na de scheiding van moederbedrijf LG Chemical eind 2020.
  • Hyundai hoopt de fabriek te gebruiken om een constante aanvoer van lithiumbatterijen voor zichzelf en zusterbedrijf Kia Corporation te genereren, aangezien de twee bedrijven de autoproductie verschuiven naar elektrische voertuigen.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Seoul volgens de analisten uit op 3.53 miljard won. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 2880.89 miljard won verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Hyundai Corp in beeld plus taxaties 2021

    koersgrafieken

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 35.23 miljard won. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2652.33 won. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6.94 uit.

    Fors dividend Hyundai Corp

    De consensus van het dividend ligt op 600 won per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 3.26 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de handelsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.82 procent op.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 232.93 miljard won. 35

    Historische koersen aandeel Hyundai Corp

    koersgrafieken hyundaicorp

    Om 8.58 staat het aandeel 3.16 procent lager op 18400 won.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.