Analisten: Hal Trust op stoom voor recordomzet

Fors dividend Hal Trust

Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Hal Trust nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6,95 euro. Hal Trust's dividendrendement komt hiermee uit op 3,82 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de investeringsbedrijven ligt op een summiere 0,37 procent.

Dividendrendementen Hal Trust

Morgen komt het Nederlandse bedrijf Hal Trust met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 8,23 miljard euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 7,91 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hal Trust in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 1,41 miljard euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 14,86 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12,24 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 173 euro

Het aandeel Hal Trust wordt door 15 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 15,54 euro. Dit is circa 6 procent minder dan de huidige koers van 181,88 euro.

De meest recente adviezen voor het investeringsbedrijf zijn afkomstig van Beleggers Belangen Beursexpres en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hal Trust's marktkapitalisatie 13,46 miljard euro.

Om 11.35 staat het aandeel 0,19 procent lager op 181,88 euro.

Historische koersen Hal Trust

fundamenteel onderzoek haltrust

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.