Koersdoelen Unilever verder omhoog

De laatste weken geven veel effectenhuizen hogere koersdoelen voor het aandeel Unilever . De recente interesse van Kraft Heinz in het bedrijf zorgde direct voor hogere koersdoelen. Het afblazen van het bod zorgt echter niet voor lagere koersdoelen. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 16,24 euro. Dit is circa 14 procent meer dan de huidige koers van 46,1 euro.

Jefferies & Co., Exane BNP Paribas en Berenberg gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Unilever nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,37 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 2,97 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een relatief royale 2,36 procent.

Dividendrendementen Unilever

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Unilever over dit jaar komt uit op 55,58 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 52,71 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

De analisten anticiperen voor 2016 op een recordnettowinst van 5,91 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,06 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,38 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Unilever 's marktkapitalisatie 58,85 miljard euro.

Het aandeel staat om 17.38 0,01 procent lager op 46,1 euro.

Historische koersen Unilever voorbije 10 jaar

historische koersen unilever

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.