Boeing bij de beste Dow-aandelen dit jaar

Het aandeel Boeing behoort vanaf begin dit jaar tot de beste aandelen in de Dow-Jones. Het aandeel staat dit jaar ruim 17 procent hoger. Het gemiddelde Dow-aandeel staat nipt 5 procent hoger. Het aandeel staat over de afgelopen 10 jaar ruim 100 procent hoger. De luchtvaartbouwers staan over 2007 tot heden een relatief magere 16 procent hoger. Ook over de kortere periodes leverde het aandeel veel meer op.

Boeing versus Amerikaanse aandelenmarkten

fundamenteel onderzoek boeing

Fors dividend Boeing

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Boeing tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5,53 dollar. Het dividendrendement van Boeing ligt hiermee op 3,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1,72 procent.

Dividendrendementen Boeing

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 92,15 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 94,57 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Boeing in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 5,61 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9,3 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19,22.

Laatste taxaties rond de 197 dollar

Het aandeel Boeing wordt door 7 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 175,71 dollar. Dit is circa 3 procent minder dan de huidige koers van 178,7 dollar.

Deutsche Bank, JP Morgan en Jefferies & Co. gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Boeing 's marktkapitalisatie 119,13 miljard dollar.

Het aandeel staat om 15.44 0,36 procent lager op 178,7 dollar.

Historische koersen Boeing

fundamenteel onderzoek boeing

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.