JP Morgan bij beste VS megacaps

Het aandeel was het afgelopen jaar met een enorme winst van 56 procent één van de beste aandelen van Amerika. Het gemiddelde Amerikaanse aandeel megacap aandeel werd het afgelopen jaar maar liefst ruim 58 procent meer waard. Dit nog zelfs exclusief de uitgekeerde dividenden. Het lijkt dus niet op te kunnen qua euforie bij de Amerikaanse megacaps.

Andere bekende Amerikaanse megacaps met enorme winsten zijn o.a. Micron Technology , CSX en Morgan Stanley . Andere lucratieve aandelen in JP Morgan's sector waren o.a. Credito Valtellinese , BCP en Melrose . Ook over de afgelopen 3 maanden noteert het aandeel in de plus (+1,68 procent).

Winnaars en verliezers bankensector

fundamental research

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 102,15 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 95,67 miljard dollar bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 23,28 miljard dollar.

Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 6,55 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 14,07.

Historische omzetten en taxatie JP Morgan Chase

beurskoers

Meest recente koersdoelen rond de 93 dollar

JP Morgan Chase wordt door 10 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 80,12 dollar. Dit is ruim 14 procent minder dan de huidige beurskoers van 92,14 dollar.

Beleggers Belangen, Citigroup en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Historische koersen JP Morgan Chase van 2007 tot 2017

beurskoers jpmorganchaseHet aandeel sloot donderdag op 92,14 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.